Tjekliste: Har du tænkt over disse 5 ting før du låner?

For at kunne finde et godt og billigt privatlån, er det nødvendigt at kende til forskellige begreber samt at have et kendskab til lånemarkedet. I denne artikel får du 5 konkrete ting, du skal kende til, før du underskriver en låneaftale.

Er det nødvendigt at tage et privatlån

Først og fremmest bør du gøre dig nogle tanker omkring, om det overhoved er nødvendigt at låne penge. Måske kan du spare op i stedet? I dag er det nemt og hurtigt at ansøge om et privatlån online, og det fører desværre til, at rigtig mange låner penge uden reelt set at have et behov for det. For ikke at ende som en af dem, bør du tænke grundigt over, om det i det hele taget er nødvendigt at låne penge.

Hvor mange penge kan jeg betale om måneden?

Når du stifter gæld, får du også en ekstra udgift. Lånet skal betales tilbage igen, og det sker som regel med månedlige afdrag. Tager du et privatlån, skal du være sikker på, at du kan betale pengene tilbage igen måned for måned. Derfor bør du lægge en plan og et budget for tilbagebetalingen. Så undgår du at havne i problemer med tilbagebetalingen, hvis du vel og mærke følger planen.

Har jeg flere lånetilbud?

Hvis du skal finde det bedste privatlån, kommer du ikke uden om at ansøge om lån hos flere udbydere. Ansøger du kun et enkelt sted, kan du ikke sammenligne renter, ÅOP, kreditomkostninger og så videre. Kort sagt har du ikke noget grundlag for at kunne finde det billigste privatlån, hvis du ikke ansøger om lånet flere forskellige steder.

Låner jeg for meget eller for lidt?

Når du tager et privatlån, skal du tage nøje højde for, hvor mange penge du låner. Der er ingen grund til at låne for meget, da det blot vil gøre lånet endnu dyrere. Samtidig kan det også være risikofyldt at låne for lidt. Skal du ud at tage et nyt privatlån, skal du nemlig bruge unødvendige penge på stiftelsesomkostninger. Derfor skal du være grundig i dine undersøgelser, hvis du eksempelvis skal låne penge til en rejse, et nyt køkken eller et nyt TV. Jo tættere du kan komme på det præcise beløb jo bedre.

Har jeg læst låneaftalen?

Når du har indhentet tilbud fra de forskellige udbydere af privatlån, skal du læse låneaftalerne igennem. Her skal du have et skarpt øje for vilkårene – hvor meget skal du betale tilbage? Hvornår skal jeg betale? Det er blot nogle af de spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du sætter din signatur på en låneaftale. Hvis du ikke selv kan læse aftalen, så få en god ven eller familiemedlem til at hjælpe dig.


Comments are closed